Жазбаша бөлу тәсілдері.

Матиматика 4 сынып
Тақырыбы: Жазбаша бөлу тәсілдері
Жалпы мақсаты: Жазбаша бөлу тәсілдерінің мәнін түсіне отырып, есеп шығаруда тиімді қолдана білуге үйрету.
Күтілетін нәтиже а) Нөлдермен аяқталатын сандарды; Жазбаша бөлу тәсілдерін түсінеді
ә) Нөлдермен аяқталатын сандарды. Жазбаша бөлу тәсілдерін есеп шығаруда қолдана алады.
Сабақ түрі: топтық, жұптық, жеке жұмыс.
Ресурстар: Интериктивті тақта, кесте, таратпа материалдар, стикерлер, слайдтар.

Сабақ кезеңдері Мұғалімнің іс-әрекеті Оқушының іс-әрекеті

Ұйымдастыру

Топқа бөлу.

Үй жұмысын тексеру

Топпен жұмыс:

Жаңа сабақ.

Жеке жұмыс

Топпен жұмыс.

Сергіту сәті.

Топпен жұмыс

Психологиялық дайындық

3 топқа бөлінеді
I топ «Радиус»
II топ «Диаметр»
III топ «Шеңбер»
Ережелерін еске түсіру.

Тақтада дұрыс жауаптарын береді.

Өткен сабақта қандай тақырыппен таныстық?
Бүгінгі сабақтың мақсатын айқындайық.
Сабақтың соңында қандай нәтижеге жетуіміз керек?- деп сұрай отырып, оқушыларға сабақтың мақсатын, одан күтілетін нәтижені айқындатады

- топ тапсырмалары.
Өрнектің мәнін тап.
45∙ (70+30)=4500
84∙ (20+80)=8400

Логикалық тапсырма
Неше үшбұрыш бар?
Жауабы: 9


II- топ тапсырмалары.
1) Есепте:
320∙200=64000
45∙300=13500

2) Неше ұшбұрыш бар? Жауабы: 7

III- топ тапасырмалары.

Есепте.
(180+20)∙30+ = 6000
2700:90 = 30

Неше тіктөртбұрыш бар? Жауабы:8

Жазбаша бөлу тәсілдері.
Тез есептеу жалын түсіндір 45∙99=4455 101∙89= 8989 6∙999=5994 40∙25=1000
99+115=214 37∙101=3737 50∙999=49950 800∙25=20000

I топ
Жазбаша бөлу тәсілдерін түсіндір слайд.
22900 460 155000 6200
276 65 124 25
230 310
310
I-топ II-топ III-топ
27200: 320= 22400:640= 132500:5300=
17920: 280= 16720:440= 252000:7200=
I-топ.
4. Есеп.
А) Шықты – 23 бала
Қалды – 5қ, 8 ер бала
Барлығы - ? болған
Ш: 23+(5+8)=36
Жауабы: 36 болған
ІІ топ
Ә) Шықты 12бала
Қалды – жартысы
Барлығы - ? бала
12+6=18 бала
ІІІ топ
6.Есеп
Карамель – 12 -? к.қалташаға
Шоколад – 24 -?к.қалта
Барлығы – 5400 к
Ш: 12+24=36
5400:36=150 (қ)
150*12=1800 (карамель)
150*24=3600 шоколад
Ж: 1800(к), 3600(ш) салынған

7. Теңдеуді шеш
І топ
570*Х-4700=13540
570*Х=13540+4700
570*Х=18240
Х=18240:570
Х=32

ІІ топ
340*Х-416*2=18208
340*Х-832=18208
340*Х=18208+832
340*Х=19040
Х=19040:340
Х=56

ІІІ топ
(31*550-Х)*120=10200
17050-Х=10200:120
17050-Х=85
Х=17050-85
Х=16965

8. Ауызша сұрақтар
1) 5 сан
2) 3 сан
3) 7 сан, 5 сан

Топбасшы бағала, қорытынды жасайды.

№3 ІІ, ІІІ баған, №5 есеп

Стикерлер таратылады Оқушыларда ынтымақтастық атмосферасы қалыптасады.

Топ жетекшілері тексеріп бағалайды.

Оқушылар сұрақтарға жауап бере отырып, сабақтың мақсатын күтілетін нәтижені өз беттерімен айтып береді.

Әр топ мүшелелері постерлерін қорғайды. Бірін-бірі бағалайды. Топ жетекшілері бағалау парақтарна қояды.

Бағалайды

Күнделіктеріне үй тапсырмаларын жазып алды

- Бүгін нені білді?
- Не түсініксіз?
- Нені өзгерткілері келеді? Деген сұрақтарға жауап береді.

Автор: Кенжешова Нина

Маңғыстау облысы Жаңаөзен қаласы №13 бастауыш мектеп

18
Декабрь
0
2580
загрузка...
Loading...

Пікірлер: 0

Тек тіркелген қолданушылар ғана пікір қалдыра алады.