Тесттер жинағы

Басты бет » Әдістемелік » Сценарилер, тесттер, сөзжұмбақтар, ребустар жинағы » Тесттер жинағы

7- сынып оқушыларына информатика тарау бойынша тест
[ Сайттан жүктеу (2.29Mb) ] 30.11.2015, 18:00

Материалдың жеке номері 2228

7- сынып оқушыларына информатика тарау бойынша тест

загрузка...
1-тарау Ақапарат» тақырыбына тест тапсырмалары

I- нұсқа
1. Ақпарат термині латын тілінің «informatio» сөзінен аударылғанда қандай ұғымды білдіреді?
А) баяндау, түсіндіру, мәлімет
Б) есептеу, мәлімдеу
В) орындау, өңдеу

2. Ақпараттық процестер - бұл ...
А) Ақпаратты жинау, сақтау
Б) Ақпаратты жинау, түрлендіру, беру, қабылдау, сақтау, жеткізу.
В) Ақпаратты беру және сақтау

3. Адам қабылдайтын ақпарат түрлері:
А) жүйелік, қолданбалы
Б) бейнелі және таңбалы
В) жасанды және табиғи

4. Ақпаратты белгілі бір алфавит арқылы құпиялап жазу –бұл ....
А) модульдеу
Б) объектілеу
В) кодтау

5. Таңба түрінде қатынасу
А) табиғи тіл
Б) қатынас тілі
В) жасанды тіл

6. Декодтау дегеніміз ....
А) ақпаратты кодтау
Б) ақпаратты кері кодтау
В) құпиялау

7. Ағылшын тіліндегі екілік таңба қалай аталады?
А) байт
Б) Кбайт
В) бит

8. 8 биттен тұратын код
А) Кбайт
Б) байт
В) Гбайт

9. Американдық ақпарат алмасудың стандартты коды
А) ASCII коды
Б) Морзе әліппесі
В) екілік кодтау

10. Адам немесе құрылғы ақпарат қабылдайтын физикалық процессс
А) процессор
Б) сигнал
В) Желі

11. Хабардың ұзындығы, яғни хабарды жазу үшін пайдаланылған символдар саны
А) Ақпараттық көлем
Б) ақпараттық өлшем
В) ақпараттық тіл

12. 1 Гбайт неге тең?

А) 1000 байт
Б) 1024 Кбайт
В) 1024 Мбайт

13. 1Кбайт неге тең?

А) 1024 байт
Б) 1024 Кбайт
В) 1024 Мбайт

14. 1 Мбайт неге тең?

А) 1000 байт
Б) 1024 Кбайт
В) 1024 Мбайт

15. 20 байтты Кбайтпен өрнекте

А) 0,0195
Б) 0,0185
В) 0,0175

16. Электронды есептеуіш машина сөйлемінің ақпараттық көлемін анықта
А) 27 символ, 27 байт, 216 бит
Б) 27 символ, 27 байт, 170 бит
В) 27 символ, 27 Кбайт, 216 бит

17. Ақпарат сөзінің орысша баламасы:
А) информатика
Б) информация
В) информатио

18. «18 88 29» мәтінін кері кодта

А) байт
Б) БИТ
В) бит

19. БАЙТ сөзін ASCII кестесін пайдаланып кодтаңдар

А) 42 41 49 54
Б) А1 А0 А9 Е2
В) 81 80 89 92

20. 9DF – сәйкестендіру кестесі арқылы екілік кодтқа айналдырыңдар

А) 0110 1101 1111
Б) 1001 1101 1111
В) 1010 1100 1111

2- тарау «Компьютер» тақырыбына тест тапсырмалары


I- нұсқа
1. Ақпараттық процестерді зерттейтін ғылым

А) Физика
Б) Информация
В) Информатика

2. Ақпараттық процестерді жүзеге асыратын негізгі құрал

А) Компьютер
Б) Принтер
В) сканер

3. Мәліметтерді өңдеудің және өңдеу процесін басқарудың негізгі құрылғысы
А) Жады
Б) Процессор
В) Программа

4. Компьютердің программалық құралдарын қалай атайды?
А) жүйелік программа
Б) қолданбалы програмам
В) Программалық жабдықтама

5. Компьютердің барлық мәліметтерді өңдеу жұмысын ұйымдастыратын программалар жүйесі
А) Антивирус
Б) Операциялық жүйе
В) Командалық жүйе

6. Адам мен компьютер арасындағы қарым-қатынас тәсілі
А) драйвер
Б) компьютер
В) интерфейс

7. Компьютер жады дегеніміз не?
А) Компьютер мен адам арасындағы қарым –қатынасты ұйымдастырады
Б) Компьютерде бір уақытта қатар сақтай алатын ақпарат көлемі
В) Қолданбалы программалардың орындалуын қамтамасыз етеді

8. Ақпаратты көп мерзімге сақтауға арналған жады
А) оперативті жады
Б) ішкі жады
В) сыртқы жады

9. Бір типтегі байттар тізбегі
А) программа
Б) файл
В) Операциялық жүйе

10. Есепшот Ресейде қай ғасырда пайда болған?
А) XV-XVI
Б) XVI-XVII
В) XIV-XV

11. 1761 жылы «логарифм сызғышын» жасап шығарған ағылшын
А) Робертсон
Б) Ч. Бэббидж
В) Чебышев

12. Механикалық есептеу машинасын қай жылы, қай ғалым жасап шығарды?
А) 1660 Исаак Ньютон
Б) 1694 жылы Лейбниц
В) 1642 жылы, Блез Паскаль

13. Арифмометрді құрастырған кім, қай жылы?
А) 1660 жылы, Исаак Ньютон
Б) 1694 жылы, Лейбниц
В) 1642 жылы, Блез Паскаль

14. Аналитикалық машина жобасын жасаған ағылшын, жасаған жылы
А 1833 жылы, Чарлз Бэббидж
Б) 1694 жылы Лейбниц
В) 1642 жылы, Блез Паскаль

15. 1944 жылы американ математигі Говард Айкен құрастырған машина
А) Қосу машинасы
Б) Марк-1
В) Арифмометр

16. Бірінші электронды есептеуіш машина шыққан жылы, атауы
А) 1642 жылы,Қосу машинасы
Б) 1949 жылы, EDSAC
В) 1946 жылы, ENIAC

17. Бірінші буындағы ЭЕМ
А) жартылай өткізгіштер –транзисторлар
Б) электронды лампалар
В) интегралды схема

18. Екінші буындағы ЭЕМ
А) жартылай өткізгіштер –транзисторлар
Б) электронды лампалар
В) интегралды схема

19.Үшінші буындағы ЭЕМ
А) жартылай өткізгіштер –транзисторлар
Б) электронды лампалар
В) интегралды схема

20.Төртінші буындағы ЭЕМ
А) Дербес компьютер
Б) электронды лампалар
В) интегралды схема

ІІ- нұсқа
1. Дербес компьютердің негізгі құрылғылары
А) Тышқан, пернетақта, монитор
Б) жүйелік блок, монитор, пернетақта
В) сканер, принтер, монитор

2. Шина – бұл .....
А) Процессордан келіп түскен ақпараттарды сигналдарға айналдырады
Б) Процессор басқа құрылғылармен көптеген сымдардан тұратын кабель арқылы жалғастыратын кеңарна
В) Компьютердегі мәселелерді шешеді

3. Деректерді өңдеудің, блоктың ток көзіне қосылуын, қосымша құрылығларды қамтамасыз ететін құрылғы
А) Монитор
Б) жүйелік блок
В) Пернетақта

4. Компьютердің ең басты бөлігі, «миы»
А) монитор
Б) жедел жад
В) процессор

5. Қазіргі кезде ең көп тараған процесссор
А) пентиум
Б) селерон
В) микропроцессор

6. Қажет ақпараттарды өзіне жылдам жазуға және одан оқуға мүмкіндік беретін жады
А) ішкі жады
Б) жедел жады
В) тұрақты жады

7. Енгізу құрылғыларына не жатады?
А) принтер, дисплей, графиксалғыш
Б) пернетақта, тышқан, джойстик, өлшеу аспаптары, сканер
В) монитор, пернетақта, дыбыс колонкасы

8. Компьютердің экранына ақпаратты шығаратын құрылғы
А) сканер
Б) принтер
В) дисплей

9. Компьютерге ақпарат енгізуге арналған қүрылғы
А) пернетақта
Б) принтер
В) дисплей

10. Алдыңғы символдарды өшіру үшін қолданылатын перне
А) <Delete>
Б) <Backspace>
В) <Shift>

11. Меңзердің оң жағындағы символды өшіретін перне
А) <Delete>
Б) <Backspace>
В) <Shift>

12. Кіші әріптерді баспа әріптеріне және керісінше өзгертуге пайдаланатын перне
А) <Delete>
Б) <Backspace>
В) <Shift>

13. Ақпараттарды қағазға басып шығаратын құрылғы
А) сканер
Б) принтер
В) джойстик

14. Қатқыл дискіні көп жағдайда қалай атайды?
А) металл дискілер
Б) винчестер
В) дискет

15. Әр түрлі жолдардағы бірдей нөмірлі мәліметтер жиыны
А) серия
Б) сектор
В) винчестер

16. CD-R компакт дисклеріне ......
А) ақпаратты жазуға, қайта жазуға болады
Б) басқа жаңа ақпараттар жазуға немесе қайта жазуға болмайды.
В) ақпаратты өңдеуге болады

17. CD-RW компакт дисклеріне ......
А) ақпаратты жазуға, қайта жазуға болады
Б) басқа жаңа ақпараттар жазуға немесе қайта жазуға болмайды.
В) ақпаратты өңдеуге болады

18. Жинақтауыштар және жады карталары
А) Дискі
Б) флэшка
В) дискет

19. Қағаздағы кескінді түсіріп, дисплей экранына шығаруға мүмкіндік беретін құрылғы
А) принтер
Б) сканер
В) монитор

20. Монитордың экранындағы кез келген көрініс түрлі түсті нүктелерден тұрады, бұл нүктелерді не деп атайды?
А) дисплей нүктелері
Б) пиксель
В) түрлі түсті монитор


3- тарау Компьютердің программалық жабдықтаммалық
І-нұсқа
1. Қазіргі кезде кең таралған операциялық жүйе
А) MS-DOS
Б) Windows*
В) Filka

2. XP әріптері ағылшынан не деген мағынаны білдіреді?
А) оқу, білу
Б) өмір тәжірибесі, білім*
В) мәлімдеу, баяндау

3. Қосу/өшіру батырмасы
А) Enter
Б) Power*
В) Іnsert

4. Windows- тің негізгі экраны
А) Объект
Б) дисплей
В) жұмыс үстел*і

5. Объектілер қоймасы
А) файл
Б) қапшық
В) таңбаша
6. Сақталған файлдар мен қапшықтардың тізімін шығару белгішесі

А) *

Б)

В)

7. Жақында ашылған құжаттар тізімін шығару белгішесі

А)

Б) *

В)

8. Анықтама жүйесін шақыру белгішесі

А)

Б)

В)

9. Терезені жабу батырмасын белгілеңіз

А) *

Б)

В)
10. Терезені жаю батырмасы
А)

Б) *

В)

11. Терезені жималау батырмасы
А)

Б)

В) *


12. Блокнот қолданбасының құжат белгішесі

А) *

Б)

В)


13. Экранның төменгі жағындағы жіңішке сұр жолақ
А) Пуск батырмасы
Б) Тапсырмалар тақтасы
В) Объектілер

14. Берілген терезеде орындауға болатын командалардың тізімі
А) пуск
Б) меню
В) файл

15. Құжат сақтау батырмасын көрсетіңіз

А) *

Б)

В)

16. Объектілер орналасқан терезенің ішкі аймағы
А) жұмыс үстелі
Б) жұмыс аймағы
В) жұмыс ортасы

18. Қиып алу батырмасы
А)

Б) *

В)

19. Кірістіру батырмасы
А)

Б) *

В)

20. Баспа батырмасы
А)

Б)

В) *

ІІ- нұсқа
1. Windows – дің негізгі объектілеріне не жатады?
А) Бас меню, Басқару тақтасы, Менің компьютерім, Себет
Б) Қапшықтар, программалар, құжаттар, таңбашалар*
В) Қапшықтар, Себет, Басқару тақтасы, программалар

2. Windows – дің арнайы объектілеріне не жатады?
А) Бас меню, Басқару тақтасы, Менің компьютерім, Себет
Б) Қапшықтар, программалар, құжаттар, таңбашалар
В) Қапшықтар, Себет, Басқару тақтасы, программалар

3. Иерархия дегеніміз не?
А) Аты бар бірқатар байттар тізбегі
Б) Компьютерде белгілі тәртіппен орналасатын қапшықтар
В)Программаны өңдейтін объект

4. Файл.txt кеңейтілуімен сақталған ол...
А. Мәтіндік файл;
Б. Командалық файл;
В. Блокнот қолданбасының құжаты;

5. Файл.bmp кеңейтілуімен сақталған ол...
А. Paint графикалық қолданбасының суреті
Б. Командалық файл;
В. Блокнот қолданбасының құжаты;

6. Жаңа папка құру үшін төмендегі қай команданы орындаймыз?
А.Файл-Құру –Папка;
Б.Файл-құру-Таңбаша және папка;
В.Файл- Ашу-Қапшық ;

7. Нақты бір файлды көрсететін арнайы белгішелер
А) қапшықтар
Б) таңбашалар
В) жарлықтар

8. Алмасу буфері дегеніміз не?
А) басқа қапшыққа көшіру немесе орын ауыстыру
Б) жылжытылатын немесе көшірілетін ақпараттарды уақытша сақтауға арналған жадтың арнайы бөлігі
В) объектілерді жылжытуда апарып қою әдісі

9. Қандай пернелердің көмегімен объектілерді көшіруге болады?
А) Ctrl+X
Б) Ctrl+C
В) Ctrl +V

10. Қандай пернелердің көмегімен объектілерді қажетті орынға кірістіруге болады?
А) Ctrl+X
Б) Ctrl+C
В) Ctrl +V

11. Қандай пернелердің көмегімен объектілерді қиып алуға болады?
А) Ctrl+X
Б) Ctrl+C
В) Ctrl +V

12. Объектінің атын өзгерту үшін қандай команданы таңдау қажет?
А) Переместить
Б) Переименовать
В) Копировать

13. Жылжыту немесе көшіру операцияларын орындатпауға болатын команда
А) Правка
Б) Отменить
В) Востановить

14. Қапшық терезесі менюіндегі объектіні жою үшін қандай команда орындау қажет?
А) Файл ---- Отправить
Б) Файл ---- Изменить
В) Файл ----Удалить

15. Корзинадағы өшірілген құжатты қалпына келтіру үшін...
А.Файл-қалпына келтіру;
Б.Файлды тек жоюға ғана болады;
В.Файл-Ашу-Қалпына келтіру;

16. Файлды дискетке көшіру үшін, көшірілетін файлды (буманы) белгілеп алып...
А) Файл – Жіберу – Диск 3.5 (А) командасын орындау
Б) Delete пернесін басу
В) Жанама менюді шақырып, оның Өшіру командасын орындау

17. Дискетті пішімдеу үшін менің компьютерім бумасын ашып...
А) Windows бумасының ішіндегі Format командасын орындау
Б) А: дискісін белгісінде жанама менюді шақырып, оның Форматтау командасын орындау
В) А: дискісінің белгішесінде тышқанды екі рет шерту

18. Пішімдеу кезінде дискінің бұзылған секторлары бар –жоғын тексеру әдісі
А) Тез пішімдеу
Б) Толық пішімдеу
В) Жай пішімдеу

19. Пішімдеу кезінде дискідегінің барлығын өшіру әдісі
А) Тез пішімдеу
Б) Толық пішімдеу
В) Жай пішімдеу

20.Корзинадағының барлығын бірден жою үшін ....

А) Del пернесін басу
Б) Корзинаны ашып, Файл --- Очистить корзину командасын орындау
В) Дұрыс жауабы жоқ

4 – тарау «Paint графикалық редакторы» тест
І- нұсқа
1. Paint графикалық редакторын қалай іске қосамыз?
А) Қосу-Программалар-Стандартты-Paint;
Б) Қосу-Программалар-Paint;
В) Қосу-Программалар-Стандартты-Ойындар-Paint;

2. Фонның түсін таңдау үшін
А) Қажетті түске тышқанның сол батырмасын басамыз;
Б) Қосу-Программалар-Стандартты-Ойындар;
В) Қажетті түске тышқанның оң батырмасын басамыз;

3. Paint графикалық редакторында ақырғы қанша әрекетті орындауға болады?
А) 2;
Б) 3;
В).4;
4. Суретті салу мен оны редакторлеу құралы қанша?
А) 8
Б) 15
В) 16

5.Қарындаш құралының қызметі қандай?
А) Бұл тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды
Б) ерікті сызықтарды салуға арналған
В) Кез келген сызықты әр түрлі қалыңдықта салуға арналған

6 . Бүріккіш құралының қызметі
А) Бұл тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды
Б) ерікті сызықтарды салуға арналған
В) бояуды бүрку эффектісін жасау үшін қолданылатын құрал

7. Paint графикалық редакторында файлдың кеңетілуі
А) . txt
Б) . bmp
В) . doc

8. Paint графикалық редакторында құжатты бірінші рет сақтау үшін қандай командалар орындалады?
А) Файл ---- Сохранить
Б) Файл- ---- Сохранить как
В) Файл - --- Открыть

9. Суреттің үстіне мәтін қосу үшін қандай құрал таңдау қажет?
А) Создать
Б) Заливка
В) Надпись

10. Дискіде сақтаулы тұрған суретті ашу үшін .....
А) Файл - -- Создать
Б) Файл --- Открыть
В) Файл --- Сохранить

11. Paint программасымен жұмыс барысында жаңадан құжат құру үшін...
А) Файл - -- Создать
Б) Файл --- Открыть
В) Файл --- Сохранить

12. Суреттің бөлінген бөлігі қалай аталады?
А) белгілеу
Б) бөлу
В) үзінді

13. Үзіндіні көбейту дегеніміз –
А) Көшірмелерді көбейту
Б) Экранда тышқанның нұсқағышын жылжытумен қатар оның көшірмелерінің тізбегін жасау
В)Үзіндіні тышқанмен іліп алып, қажетті орынға апару

14. Суреттің бейнелену өлшемін өзгерту үшін қолданылатын команда
А) Вид --- Эскизы
Б) Вид --- Масштаб
В) Вид --- Обычный

15. Салынған суретті түсқағаз ретінде пайдалану үшін қандай әрекеттер орындау қажет?
А) Файл --- Сохранить
Б) Файл ---- Заполнить рабочий стол Windows
В) Файл --- Открыть

16. Суретті қағазға басып шығару үшін ....
А) Файл --- Открыть
Б) Файл ---- Сохранить
В) Файл -Печать

17. Құжат басылымға қандай түрде берілетіні қарап шығу үшін қандай команда орындалады?
А) Файл --- Просмотр
Б) Файл ---- Предварительный просмотр
В) Файл --- Печать

18. Түс таңдау құралының қызметі
А) тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды
Б) суреттің жеке үзінділерін үлкейтуге мүмкіндік береді
В) кескіннің немесе фонның суреттің кез келген нүктесінің түсіне өзгертеді

19. Масштаб құралының қызметі қандай?
А) тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды
Б) суреттің жеке үзінділерін үлкейтуге мүмкіндік береді
В) кескіннің немесе фонның суреттің кез келген нүктесінің түсіне өзгертеді

20. Құю (Заливка) құралының қызметі
А) тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды
Б) суреттің жеке үзінділерін үлкейтуге мүмкіндік береді
В) кескіннің немесе фонның суреттің кез келген нүктесінің түсіне өзгертеді

ІІ-нұсқа

1. WordPad мәтіндік редакторын қалай жүктейміз?
А) Қосу-Программалар-Стандартты-WordPad
Б) Қосу-Программалар-WordPad;
В) Қосу-Программалар-Стандартты-Ойындар;

2. Формат-Шрифт командасын орындау арқылы...
А) Қаріптің түрін, түсін, өлшемін ж.б параметрлерін өзгертуге болады*;
Б) Абзац қоюға болады;
В) Тізім қоюға болады;

3.Жолды түгел бас әріптермен теру үшін қай пернені пайдаланды?
А) <Caps Lock>
Б) <Backspace>
В) <Shift

4. Меңзерді бір бетке жоғары жылжыту үшін қандай пернелер комбинациясы қолданылады?
А) <Home>
Б) <Pg Up>
В) <Pg Down>

5. Меңзерді бір бетке төмен жылжыту үшін қандай пернелер комбинациясы қолданылады?
А) <Home>
Б) <Pg Up>
В) <Pg Down>

6. Меңзерді ағымдағы жолдың басына жылжыту үшін қандай пернелер комбинациясы қолданылады?
А) <Home>
Б) <Pg Up>
В) <Pg Down>

7. Меңзерді ағымдағы жолдың соңына жылжыту үшін қандай пернелер комбинациясы қолданылады?
А) <Home>
Б) <End>
В) <Pg Down>

8. WordPad программасының құжатын бірінші рет сақтап қою үшін .....
А) Файл ---- Сохранить
Б) Файл- ---- Сохранить как
В) Файл - --- Открыть

9. Дискіде сақтаулы тұрған құжатты ашу үшін .....
А) Файл - -- Создать
Б) Файл --- Открыть
В) Файл --- Сохранить

10.WordPad –та жұмыс істеу барысында жаңа құжат жасау үшін .....
А) Файл - -- Создать
Б) Файл --- Открыть
В) Файл --- Сохранить

11. Құжаттың қағазда қалай көрінетіндігін қарау үшін қандай команда орындау қажет?
А) Файл --- Просмотр
Б) Файл ---- Предварительный просмотр
В) Файл --- Печать

12. Құжатты баспаға беру командасы
А) Файл --- Просмотр
Б) Файл ---- Открыть
В) Файл --- Печать

13. – батырмасының қызметі

А) құжаттаңы қажетті мәтінді тез табады
Б) активті құжатты немесе үлгіні сақтайды
В) соңғы әрекетті алып тастайды

14. Белгіленгенді алмасу буферіне көшіру батырмасы

А)

Б)

В)

15.Активті құжатты ағымдағы үнсіз келісімді пайдаланып басып шығару батырмасы

А)

Б)

В)

16.Мәтінді түгел белгілеу командасын көрсетіңіз
А) Правка ---Заменить
Б) Правка --- Выделить все
В) Правка --- Копировать

17. Мәтіннің ішіндегі қажетті сөзді тауып алу үшін қандай команда орындалады
А) Правка ---Заменить
Б) Правка --- Найти
В) Правка --- Копировать

18. Мәтіндегі бір сөзді екінші сөзбен ауыстыруға мүмкіндік беретін команда
А) Правка ---Заменить
Б) Правка --- Выделить все
В) Правка --- Копировать

19. Құжатқа ағымдағы күн мен уақытты кірістіру үшін ...
А) Вставка ---- Дата и время
Б) Вставка --- Время
В) Вставка- --- Объект

20.Word-Pad программасынан шығу үшін ....
А) Файл--- Открыть
Б) Файл --- Выход
В) Файл --- Сохранить


1. Блокнот программасын іске қосу үшін қандай әрекеттер орындау керек?
А) Пуск – Все программы ---- Блокнот
Б) Пуск---- Все программы --- Стандартные ---- Блокнот
В) Пуск --- Блокнот

2. Блокнот қолданбасында терілген мәтінді сақтау үшін ...
А) Файл --- Открыть
Б) Файл ---- Сохранить как
В) Файл --- Создать

3. Файл ---- Открыть командасын орындап, ..........
А) Терліген мәтінді сақтауға болады
Б) құрылған құжатты ашуға болады
В) қаріптің өлшемін өзгертуге болады

4. Калькуляторды іске қосу үшін қандай әрекеттер тізбегін орындайды?
А) Пуск – Все программы ---- Калькулятор
Б) Пуск---- Все программы --- Стандартные ---- Калькулятор
В) Пуск --- Калькулятор

5. – батырмасының қызметі

А) индикация өрісінде жарықтанған санды өшіреді
Б) соңғы ендірілген цифрды өшіреді
В) барлық ендірілген ақпараттарды өшіреді

6. – батырмасының қызметі

А) индикация өрісінде жарықтанған санды өшіреді
Б) соңғы ендірілген цифрды өшіреді
В) барлық ендірілген ақпараттарды өшіреді

7. – батырмасының қызметі

А) енгізілген мәндерді бөледі
Б) квадрат түбірді есептейді
В) экрандағы санның кері мәнін есептейді

8. Правка --- Копировать командасын орындап ........
А) санды алмасу буферінен индикаторға шығаруға болады
Б) берілген сандарды алмасу буферіне орналастырады
В) меңзерді құжаттың қажетті жеріне орналастырады

9. Инженерлік калькуляторды шақыру үшін ...
А) Пуск – Все программы ---- Калькулятор----Вид ----Инженерный
Б) Пуск---- Все программы --- Стандартные ---- Калькулятор—Вид---Инженерный
В) Пуск --- Калькулятор --- Вид ---Инженерный

10. – батырмасының қызметі

А) Статистика терезесіндегі сандардың қосындысын есептейді
Б) Статистика терезесін ашады
В) Сандардың орташа мәнін есептейді

11. Лазерлік ойнатқыш программасын іске қосу үшін қандай әрекеттер орындау қажет?
А) Пуск – Все программы ---- Мультимедиа--- Лазерный проигрыватель
Б) Пуск---- Все программы --- Стандартные ---- Мультимедиа --- Лазерный проигрыватель
В) Пуск --- Лазерный проигрыватель

12. Кішігірім дыбыстық файлдарды дискіге жазуға мүмкіндік беретін программа
А) Мультимедиа
Б) Фонограф
В) Проигрыватель

13. Фонограф программасын іске қосу үшін....
А) Пуск – Все программы ---- Мультимедиа--- Фонограф
Б) Пуск---- Все программы --- Стандартные ---- Мультимедиа --- Фонограф
В) Пуск --- Фонограф

14. Фонограф программасында жазудың максималды ұзақтығы
А) 120секунд
Б) 80 секунд
В) 60 секунд

15. Жазылғанды тыңдау үшін .....
А) Запись батырмасын шерту
Б) Переход в начало батырмасын шерту
В) Стоп батырмасын шерту

16. Фонограф программасы өз файлдарына қандай кеңейтілуін меншіктейді?
А) wav
Б) mp3
cool mid

17. Әмбебап ойнатқышты іске қосу үшін ...
А) Пуск – Все программы ---- Мультимедиа--- Универсальный проигрыватель
Б) Пуск---- Все программы --- Стандартные ---- Мультимедиа --- Универсальный проигрыватель
В) Пуск --- Универсальный проигрыватель

18. Программаларды орнату файлдары
А) Setup.exe және Install.exe
Б) Ok және Cancel
В) Дұрыс жауабы жоқ

19. – батырмасының қызметі

А) Тоқтату (Стоп)
Б) Алға айналдыру
В) Ойнату

20. – батырмасының қызметі

А) Тоқтату (Стоп)
Б) Жазу (Запись)
В) Ойнату


6- тарау Компьютерлік желілер» тақырыбына тест
1. Әр түрлі ресурстарды бірігіп пайдалану үшін бір –бірімен жалғастырылған компьютерлер тобы
А) Жалпы желі
Б) Компьютерлік желі
В) Жергілікті желі

2. Компьютерлік сынып басқа мектептің компьютерлік сыныбымен байланысқан болса, онда желіге қосылған барлық компьютерлерді көру үшін қандай белгішені пайдалану керек?
А) Сетевое окружение
Б) Мой компьютер
В) Вся сеть

3. Шағын жергілікті желілерде қандай деңгейде қатынау қолданылады?
А) Қор деңгейі
Б) Пйдаланушы деңгейі
В) Диск деңгейінде

4. Желілік принтерге қосылу үшін....
А) Пуск –Настройка-Принтеры-Установка принтера – шебер нұсқауын орындау
Б) Пуск --- Настройка----Принтеры
В) Пуск--- Настройка-----Усттановка принтера

5. Жалпы желіге қашықтықтағы компьютерлер немесе жергілікті желілер біріктірілсе онда мұндай құрылымды қалай атайды?
А) Жергілікті желі
Б) Жалпы желі
В) Территориялық желі

6. Дүние жүзі бойынша таратылған желілер
А) Жергілікті желі
Б) Жалпы желі
В) Территориялық желі

7. Ең белгілі және қол жететін жалпы желі
А) Жергілікті желі
Б) Интернет
В) Территориялық желі

8. Интернет өз тарихын қандай компьютерлік желіден бастайды?
А) Internet желі
Б) Жергілікті желі
В) Arpanet желісі

9. Компьютер желілерінің көмегімен хабар алмасу жүйесі
А) Жергілікті пошта
Б) Электрондық пошта
В) Хат алмасу

10. Электрондық пошта ағылшынша қысқартылып жазылуы
А) E –ml
Б) E-mail
В) mail

11. Электрондық поштаны іске қосу үшін қандай команданы орындау қажет?
А) Пуск –программы – электрондық пошта
Б) Пуск --- Программы – Outlook Express
В) Пуск –Программы – Express

12. Жаңа пошта алу үшін
А) Сообщение --- Доставить почту
Б) Сообщение --- Создать почту
В) Сообщение --- Открыть почту

13. Барлық алынған хабарларды сақтайтын қапшық
А) Исходящие
Б) Входящие
В) Удаленные

14. Барлық жіберуге дайын хабарлар сақталатын қапшық
А) Исходящие
Б) Входящие
В) Удаленные

15. Өшірілген хабарлар сақталатын қапшық
А) Исходящие
Б) Входящие
В) Удаленные

16. Электрондық пошта арқылы жіберілген хабарламалардың көшірмесі сақталатын қапшық
А) Отправленные
Б) Входящие
В) Удаленные

17. Жаңа хабар құру үшін ....
А) Сообщение --- Доставить сообщение
Б) Сообщение --- Создать сообщение
В) Сообщение --- Открыть сообщение

18. Электрондық поштаның белгісі
А) @
Б) $
В) #

19. @ -дан кейінгі нүктелермен ажыратылған электронды адрестің бөлігі
А) сервер
Б) домен
В) серия

20. Электрондық поштамен жұмысты аяқтау үшін...
А) Файл –Открыть
Б) Файл ---Закрыть
В) Файл ---Создать

тест жауаптары

І –тарау . Ақпарат
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
А Б Б В Б Б В Б А Б А В А Б А А Б Б В Б

2- тарау «Компьютер» тақырыбына тест тапсырмалары

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
В А Б В Б В Б В Б Б А В Б А Б В Б А В А

«Компьютердің құрылысы» тақырыбына тест
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Б Б Б В А Б Б А А Б А В Б Б Б Б А Б Б Б

3-тарау «Windows xp » операциялық жүйесі тақырыбына тест
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Б Б Б В Б А Б А А Б В А Б Б А Б Б Б Б В

«Файлдар мен қапшықтар, Объектілермен жұмыс істеу» тақырыптарына
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Б А Б В А А Б Б Б В А Б Б В А А Б Б А Б

4 –тарау «Paint графикалық редакторы» тақырыбына тест
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
А А Б В В В Б Б В Б А В Б Б Б В Б В Б А

–WordPad мәтіндік редакторы тақырыбына тест
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
А А А Б В А Б Б Б А Б В Б А В Б Б А А Б

«Блокнот және Калькулятор программасы, Компьютердің мультимедиалық мүмкіндіктері» тақырыптарына тест тапсырмалары
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Б Б Б Б Б А Б Б Б Б Б Б Б Б Б А Б А В Б

6–– тарау «Компьютерлік желілер» тақырыбына тест


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Б В А А В Б Б В Б Б Б А Б А В А Б А Б Б
loading...

Автор: Тажибаева Марзия Жаксылыковна

Мунайлы аудан "№ 11 жалпы білім беру орта мектебі"КММ

Бөлім: Тесттер жинағы | Қосты: Тажибаева_Марзия | Ілмек сөздер: Сертификат
Көрсетілім: 1478 | Жүктеулер: 517 | Рейтинг: 0.0/0
Барлық пікірлер: 0
Пікірді тек тіркелген қолданушылар ғана қалдыра алады
[ Тіркелу | Кіру ]
Іздеу
Сертификат алу
Бөлімдер
Сайтқа кіру
Логин:
Пароль:
Сұрақ
Сізге сайттың жаңа дизайны ұнады ма?
Барлық жауаптар: 5925
Бізге қосыл
Жаңалықтар
Санақ

Онлайн: 16
Қонақтар: 16
Тіркелгендер: 0