Ағылшын тілінен ашық сабақтар

Басты бет » Әдістемелік » Ашық сабақтар жинағы » Ағылшын тілінен ашық сабақтар

AҚШ-тың атақты адамдары және олардың мәдениетке қосқан үлесі
[ Сайттан жүктеу (440.9Kb) ] 02.05.2015, 14:44

Материалдың жеке номері 1493

AҚШ-тың атақты адамдары және олардың мәдениетке қосқан үлесі

загрузка...
Сабақ жоспары
Күні:06.04.2015
Пән:ағылшын тілі Сынып: 8 “Б”
Тақырыбы: АҚШ-тың атақты адамдары және олардың мәдениетке қосқан үлесі
Мақсаты
Білімділік : оқушылардың АҚШ-тың атақты адамдары туралы алған білімдерін одан әрі Уильям Шекспирдің өмірбаяны мен шығармашылығымен таныстыру арқылы жетілдіру.
Дамытушылық: оқушылардың оқу, сөйлеу,ойлау және есте сақтау қабілеттерін дамыту. Пәнге деген қызығушылықтарын арттыру.
Тәрбиелік: оқушыларды үйреніп жатқан елдің атақты адамдарын сыйлауға құрметтеуге тәрбиелеу, шығармашылықтарына деген қызығушылықтарыын ояту.
Пән аралық байланыс: география
Сабақ түрі: аралас сабақ
Әдістері: сұрақ-жауап, репродуктивті
Көрнекілігі: суреттер, бейнетаспа, слайд, картотека, стикер,түрлі түсті қарындаш, қайшы.
Сабақ барысы
I.Ұйымдастыру кезеңі 3м
1. Сәлемдесу Good morning! How are you?
2. Оқушыларды түгендеу Who is absent today? What’s wrong with him\her?
3. Үй тапсырмасын тексеру Checking the home work
II. Оқушылардың қызығушылығын ояту
1. What date is it today?
2. What month is it now?
3. What season is it now?
III. Оқушыларды сабақ процесіне дайындау
“Be not afraid of greatness: some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon them” William Shakespeare
Үй тапсырмасын тексеру 8м
Test “Famous Americans
”Please, read and match the correct answers.
1. Who was the first president of the USA?
a) Abraham Lincoln
b) Thomas Jefferson
c) George Washington
2. Who was the writer of the Declaration of Independence which declared American independence from Great Britain?
a) George Washington
b) Thomas Jefferson
c) Franklin D. Roosevelt?
3. Who was the first man on the Moon?
a) Yury Gagarin
b) Valentina Tereshkova
c) Neil Armstrong
4. Who chose the place for American capital?
a) George Washington
b) Neil Armstrong
c) Walt Disney
5. Whose portraits are printed on American dollars?
a) Portraits of American writers
b) Portraits of American presidents
c) Portraits of American scientists
6. Who created “The Adventures of Tom Sawyer”?
a) Mark Twain
b) William Shakespeare
c) Jack London
7. Who built the first car?
a) Isaak Newton
b) Henry Ford
c) Thomas Alva Edison
8. Who was the “king” of rock’n’roll?
a) Arnold Schwarzenegger
b) Henry Ford
c) Elvis Presley
9. Disneyland is a large park for children in California in the USA created by the famous American film producer … in 1955.
a) Walt Disney
b) Elvis Presley
c) Charlie Chaplin
10. Who discovered America on October, 12, 1492?
a) Amerigo Vespucci
b) Christopher Columbus

(Keys: 1 – c, 2 – b, 3 – c, 4 – a, 5 – b, 6 – a, 7 – b, 8 – c, 9 – a, 10 – b)
Тақырып ашу 2 м
T:Ал енді оқушылар мен сендерге суреттер көрсетемін. Назар аударыңыздар!
Ok, children! Let’s start our today’s lesson. First of all, I want to show you some pictures. Please, pay attention! СУРЕТТЕР







T:Now tell me please. Who knows theme of our today’s lesson?
P:“The famous people of USA.”
T: Now you should write your own aims for our lesson. How do you think what we will do during the our lesson.Using these stickers. (Tree of the Knowledge)1м
Ал қазір сіздер сабаққа өз мақсаттарыңызды қойыіыздар жапырақ стикерлерді пайдалану арқылы. (Білім ағашына)
Then, I want to present to you video about famous people of USA. 5m
Қазір мен сіздерге бейне таспа көрсетемін.

Task 1. Уильям Шекспир туралы мәтінді мұқият оқу . 5 м
William Shakespeare (1564 – 1616)
1.William Shakespeare is one of the greatest and the most famous writers in the world. He was born in 1564 in Stratford-on-Avon. 2.It was a small English town. 3. His father wanted his son to be an educated person and William was sent to the local grammar school. When, as a boy, he studied at school, he had no time. 4. When he had a break William liked to go to the forest and to the river Avon. At that time actors and actresses visited Stratford-on-Avon.5. William liked to watch them. He was fond of their profession and he decided to become an actor. 6. Young Shakespeare went to London. There he became an actor. 7.He began to write plays too. Shakespeare was both an actor and a playwright. 8.In his works Shakespeare describes the most important and dramatic events in life. His plays were staged in many theaters, translated into many languages and they made Shakespeare a very popular man. 9.The writer’s most famous plays are “Othello”, “King Lear”, “Hamlet” and “Romeo and Juliet” He wrote 37 plays. 10.He was connected with the best theaters in England for 25 years. William Shakespeare wrote a lot of poetry. 11.His poems have been published in many languages. They are well-known. 12.We don’t know a lot of facts about Shakespeare’s life. We can only guess what kind of man he was, that’s why there are a lot of legends about his life. 13.William Shakespeare died in 1616. His plays are still popular and millions of people admire them.
1.Уильям Шекспир әлемдегі ең атақты жазушылардың бірі. Ол 1564 жылы Стратфорд-на-Эйвоне қаласында дүниеге келген. 2.Ол кішкентай қалашық 3. Әкесі оның білімді болғанын қалап, жергілікті орта мектепке жіберген. Оқып жүрген кезде оның бос уақыты болмады. 4. Ол бос кездерінде Эйвон өзене орманда болғанды ұнататын. Сол кездерде актер мен актриссалар Стратфорд-на-Avon келетін. 5. Уильям оларға қарағанды ұнататын. Оған олардың мамандығы ұнайтын, сондықтантда ол актер болғысы келетін. 6. Жеткіншек Уильям Лондонға жол тартқан. Сонда ол актер болды. 7. Ол сол кезде пьесаны әлі жазуды бастамағанды . Шекспир актер және драматург болды. 8. Шекспирдің еңбектерінде көбінесе өмірден алынған шынайы оқиғалр жазылған. Оның пьесалары көптеген театрларда қойылып, өоптеген тілдерге аударылған, олар Шекспирдң атақты адам етіп танылтты . 9. Ең танымал пьесалары "Отелло", "Король Лир", "Гамлет" и "Ромео и Джульетта" Ол 37 пьеса жазды. 10.Ол 25 жыл аралығында Англияның ең жақсы театрларымен байланыспады. Уильям Шекспир көптеген өлеңдерін жазды. 11.Оның өлеңдері көптеген тілдерде жарық көрді. Олар өте танымал. 12. Біз Шекспирдің өмірінен нақты фактілерді білмейміз. Біз тек болжам ғана келтіре аламыз оның аңыз ретінде барын еңбектерінде. 13.Уильям Шекспир 1616 жылы дүние салды. Осы жылдарға дейін оның пьесалары танымал және де миллиондаған оқырмандар онымен мақтанады.

Task 2. Карточкамен жұмыс аудармасын табу 10м
Task 3. Answer the Questions 7м
1. Is Shakespeare one of the greatest and the most famous writers in the world?
2. Where was he born?
3. Where did William study?
4. What did he like to do when he was a little boy?
5. What did William Shakespeare work as?
6. What plays by Shakespeare do you know?
7. How many plays did he write?
8. Are there any interesting facts about the poet’s life?
9. Have you read anything written by Shakespeare?

Бекіту кезеңі: Мазмұндау арқылы оқушылар өз сөздерімен түсінгенін айтады. 7 м


Рефлекция
Не білдім? Не үйрендім? Нені білгім келеді?

Үй тапсырмасы: Тест құрау
Бағалау
Осымен сабақ аяқталды. Жиналуларыңызға болады. Сау болыңыздар!
The lesson is over. You may go out! Good bye. See you tomorrow!
loading...

Автор: Хайса Анаргуль Арденовна

Павлодар облысы, Ақсу қаласы, Сарышығанақ орта мектебі

Бөлім: Ағылшын тілінен ашық сабақтар | Қосты: Anargul | Ілмек сөздер: Good bye
Көрсетілім: 1811 | Жүктеулер: 677 | Рейтинг: 0.0/0
Барлық пікірлер: 0
Пікірді тек тіркелген қолданушылар ғана қалдыра алады
[ Тіркелу | Кіру ]
Іздеу
Сертификат алу
Бөлімдер
Авторлық бағдарлама
Коучинг жоспарлары
Мектеп әкімшілігі
Мектептен тыс мекемелер
Сыныптан тыс жұмыс
Оқушымен жұмыс
Тәрбие сағаты
Ата-аналармен жұмыс
Қосымша жинақтар
Балабақшадағы ашық сабақтар
Бастауыш сыныпқа арналған ашық сабақтар
Қазақ тілінен ашық сабақтар
Әдебиеттен ашық сабақтар
Открытие уроки по русскому языку
Уроки литературы
Ағылшын тілінен ашық сабақтар
Биологиядан ашық сабақтар
Химиядан ашық сабақтар
Физикадан ашық сабақтар
Математикадан ашық сабақтар
Информатикадан ашық сабақтар
Тарихтан ашық сабақтар
Географиядан ашық сабақтар
Адам және қоғам пәнінен ашық сабақтар
Психологиядан ашық сабақтар
АӘД пәнінен ашық сабақтар
Өзін-өзі тану пәнінен ашық сабақтар
Құқықтан ашық сабақтар
Экономикадан ашық сабақтар
Музыкадан ашық сабақтар
Технологиядан ашық сабақтар
Дене шынықтыру пәнінен ашық сабақтар
Сызу сурет пәндерінен ашық сабақтар
Сайтқа кіру
Логин:
Пароль:
Сұрақ
Сізге сайттың жаңа дизайны ұнады ма?
Барлық жауаптар: 5927
Бізге қосыл
Жаңалықтар
Санақ

Онлайн: 30
Қонақтар: 30
Тіркелгендер: 0