[ Жаңа жазбалар · Қолданушылар · Форум ережесі · Іздеу · RSS ]
Страница 1 из 11
Ұстаздар форумы » Барлық айдарлар қазақша форум » Аспаздық (тағамдар сыры) » Түрік халқының атақты пиццасы Пиде (Түрік халқының атақты пиццасы Пиде)
Түрік халқының атақты пиццасы Пиде
ҰстазУақыты: Воскресенье, 04.10.2015, 01:44 | Хабарлама # 1
Лейтенант
Тобы: Администраторы
Жазбалары: 44
Награды: 3
Беделі: 2
Статус: Offline
Түрік халқының атақты пиццасы Пиде

Қамыры:
Ұн 0,5 кг немесе көз мөлшермен алыңыз
Жылы су 0,5 стақан
Айран немесе сүт 1 стақан 
Сары май 50гр немесе сұйық май 1 ас қасық
Шекер 1 шәй қасық
Тұз 0,5 шәй қасық
Ашытқы 1 ас қасық

Салмасы:
Тартылған ет 0,5кг
Қызанақ 1-2 дана
Тәтті жасыл болгар бұрышы 1 дана
Қызыл ащы бұрыш 1 дана
Пияз 1 дана
Жұмыртқа 
Қызыл бұрыш 1 шәй қасық
Қара бұрыш бір салым (щепотка)
Тұз 

Дайындалуы:
Қамыры:Ұнды бір ыдысқа салып үстіне шекер, тұз және ашытқыны саламыз, сосын жылы су, айран (салқын болмау керек бөлме температурасында болғаны дұрыс), сары майды ерітіп құямыз да қамыр илейміз. Жылы жерде бетін жауып көтерілгенше қалдырамыз
Ал енді салмасын әзірлейміз: Пияз, қызанақ және бұрыштарды үккіштен (терка) өткіземіз, тұз, бұрыштарын салып жақсылап араластырамыз, егер салмасы сулы болмаса онда аздап су құйып жібереміз қамырымыздың бетіне оңай жағу үшін
Дайын болған қамырымызды алып бөліктерге бөлеміз, жаямыз суреттегідей, үстіне салмасын саламыз да жан-жағын жабамыз, жұмыртқаны бір данадан үстіне саламыз немесе ірімшік себеміз жұмыртқаның сарысын қамырымызға жағып күнжіт себуге болады әдемілік үшін
180-200C-та қызарғанша пісіреміз
АС БОЛСЫН!!!
 
ЛаззатУақыты: Воскресенье, 04.10.2015, 22:50 | Хабарлама # 2
Генерал-майор
Тобы: Сайт ұстазы
Жазбалары: 385
Награды: 17
Беделі: 2
Статус: Offline
үйреніп алу керек екен,жасап көрмесем
 
Ұстаздар форумы » Барлық айдарлар қазақша форум » Аспаздық (тағамдар сыры) » Түрік халқының атақты пиццасы Пиде (Түрік халқының атақты пиццасы Пиде)
Страница 1 из 11
Поиск:
Новый ответ
Имя:
Хабарламаны жазыңыз:
Опции сообщения:
Қауіпсіздік коды:

loading...